Op zaterdag 28 oktober vond in Crawley (UK) de JKA England Open plaats. Met een delegatie van 7 kampers & 1 coach trokken we richting de UK. Tevreden en met nieuwe dosis ervaring kunnen we positief terugblikken op de prestaties, die beloond zijn met enkele mooie medailles.

We begonnen de dag met kata ploeg met gemende teams. De 3 dames Rani De Craim, Lies De Ridder & Elke Driessens beten de spits af met Heian 4. De hoogste score in hun poule verzekerde hen van een finaleplaats. In de finale wisten ze het hoge niveau aan te houden met kata Jion, wat resulteerde in een zilveren medaille.

Ook bij de kata individueel lieten onze kampers mooie dingen zien. Zowel Rani De Craim als Lies De Ridder gingen door naar de halve finale en bij de heren deden Luca Presti & Joshua Otu hetzelfde. Zowel onze dames als heren misten nipt de finale. Het zijn alvast knappe prestaties voor deze atleten.

Later op de dag namen we met twee ploegen deel aan kumite mixed teams. Lies De Ridder, Seth Helskens & Luca Presti verloren nipt en konden zich niet plaatsen voor de finale. De andere ploeg met Joshua Otu, Zakaria Rabahi & Rani De Craim deden dit wel en sloten deze categorie af met een bronzen medaille. 

Als laatste gingen de individuele categorieën kumite door waarbij JKA Belgium enkele mooie dingen liet zien. Bij de senioren heren gingen zowel Seth als Joshua door naar de finale. Seth behaalde knap een bronzen medaille en Joshua won de finale overtuigend met 2 ippons.

JKA England Open was een waardevolle ervaring voor ons jeugdige team, een ervaring die ze met zich meedragen naar de toekomst en waarbij ze tevens de kans kregen om hun potentieel te demonstreren. De medailles zijn een mooie kers op de taart van het al reeds geleverde werk van onze atleten en hun omkadering. Op naar de volgende uitdaging.

 

Alle resultaten op een rij:

  • Goud voor Joshua Otu bij de senioren heren kumite zwart
  • 2de plaats kata ploeg bij de senioren: Rani De Craim, Lies De Ridder en Elke Driessens
  • 3de plaats kumite ploeg mixed team: Zakaria Rabahi, Rani De Craim en Joshua Otu
  • 3de plaats kumite senioren heren: Seth Helskens

 

Selectie: Rani De Craim, Elke Driessens, Lies De Ridder, Luca Presti, Zakaria Rabahi, Joshua Otu & Seth Helskens

Coach: Kristof Vermeulen