Op zaterdag 1 april ging het Europees JKA kampioenschap door te Sursee, Zwitserland. Met 15 kampers & 4 scheidsrechters zakte JKA Belgium af naar Zwitersland.
Met 3 medailles en een pak ervaring als eindresultaat kunnen we tevreden terugblikken maar vooral ook positief kijken naar de toekomst van deze jonge ploeg.

We begonnen de wedstrijddag met kata ploeg waarin er maar liefst drie ploegen deelnamen: junioren heren, senioren heren en senioren dames. Zowel onze junioren als senioren heren zich kwalificeerden voor de laatste 4.

We gingen de rest van de voormiddag door in hetzelfde elan door te blijven scoren in kata. Mathis Caruso behaalde de halve finale bij de senioren heren, maar ook bij de junioren wonnen verschillende kampers meerdere rondes. 

Met die flinke dosis motivatie gingen we van start met kumite waarbij ook hier verschillende atleten enkele rondes konden winnen. Bij de senioren heren kwalificeerde Jonathan Mulolo zich na winst van zijn poule voor de laatste 4. Bij de dames deed Lauriane Guerin hetzelfde.

De finales gingen van start met 4 kwalificaties voor ons Belgenland. De kata ploeg junioren heren behaalde brons met de kata Kanku-Sho. Onze senioren heren werden 4de met de kata Gankaku.

Bij kumite individueel wonnen zowel Lauriane & Jonathan hun halve finale en mochten ze strijden voor de Europese titel. Na een spannende match van hoog niveau won Lauriane zilver. Vice-Europees kampioene was het eindresultaat van een mooi dag voor haar. Bij de senioren heren won Jonathan goud met twee prachtige Ippon’s.

JKA Belgium werd andermaal op een positieve manier op de kaart gezet. Niet alleen met de resultaten van onze kampers maar ook met de hoogstaande arbitrage van onze meegreisde arbiters. Op alle vlakken kunnen we tevreden terugblikken en vooral positief kijken naar de toekomst.

De resultaten

  • Europees kampioen kumite senioren heren : Jonathan Mulolo
  • Vice-Europees kampioene kumite senioren dames : Lauriane Guerin
  • Brons junioren kata heren ploeg: Angelo Marchica, Joshua Otu & Luca Presti
  • 4de plaats kata senioren heren kata ploeg: Mathis Caruso, Maxime Galet & Michiel Vlaminck
  • Laatste 8 senioren heren kata: Mathis Caruso

De volledige delegatie bestond uit:

Official: Sensei S. Gneo

Scheidsrechters: Django Caruso, Contipelli Maurizio, Meert Jean-Pierre & Lorefice Bruno

Atleten: Caruso Mathis, Dangremont Louis, De Craim Rani, Fodor Emanuela-Eliza, Galet Maxime, Guerin Lauriane, Italia Agalia, Kindt Lien, Marchica Angelo, Mulolo Jonathan, Otu Joshua, Presti Luca, Rabahi Zakaria, Renard Thomas & Vlaminck Michiel.

Coach: Arnaud Vicaire & Kristof Vermeulen

Manager: Kristof Vermeulen