Beste karateka’s,

We waren overtuigd dat 2020 een jaar was om zeer snel te vergeten. Helaas heeft 2021 niet veel beterschap gebracht. Veel van onze activiteiten konden niet georganiseerd worden, geen nationale stages en vooral onze competiteurs bleven voor het tweede jaar op rij zo goed als competitieloos achter.

Naast deze karateproblemen heeft 2021 de JKA-familie ook menselijk leed bezorgd. Zo moesten we o.a. afscheid nemen van Sensei Albert en hebben de ongeziene overstromingen ook een aantal van onze leden – vooral maar niet alleen in Wallonië – getroffen. In deze tegenspoed komt echter onze ware JKA-aard naar boven. De solidariteitsactie ‘JKA Belgium One Family’ is daar een mooi voorbeeld van! Niet opgeven, de krachten bundelen en er met volle moed tegenaan gaan is ons dan ook niet vreemd.

2021 was ook niet allemaal kommer en kwel. Ondanks alles hebben we er met zijn allen toch het beste van gemaakt. Er waren de VKF-verkiezingen waar onze leerschool het niet onaardig heeft gedaan. In samenwerking met alle karatestrekkingen in Vlaanderen verrichten onze verkozenen mooi werk binnen de VKF. De inzet van onze talrijke vrijwilligers, voor en achter de schermen, binnen de clubs en cluboverstijgend, heeft zich vertaald in een mooi ledenaantal. Ja, we mogen spreken van een groei! Voor al deze mensen kunnen we niets anders dan onze opperste waardering uitspreken. Ik vergeet hier ongetwijfeld nog vele mooie dingen die gerealiseerd werden, maar ‘last but not least’ was er ook de welverdiende 8ste Dan voor onze hoofdinstructeur Sensei Gneo. Een hele eer voor hem maar bij uitbreiding ook voor al onze karateka’s.

Wat 2022 gaat brengen is koffiedik kijken. Maar wat ik wel weet is dat de inzet er gaat zijn, dat het enthousiasme er gaat zijn en dat we er ‘no matter what’ samen opnieuw het beste zullen van maken omdat het karate ons gewoonweg zo gevormd heeft.

Aan iedereen fijne feestdagen gewenst en rendez-vous volgend jaar!

Osu,
Angelo Pavoncelli
Voorzitter JKA Vlaanderen