Op zaterdag 2 en zondag 3 maart vond de Heart Cup plaats in Treviso, Italië. Met een delegatie van 8 atleten en 3 scheidsrechters trokken enkele leden van onez leerschool JKA Vlaanderen met de Ippon delegatie vanuit België naar Italië. Het was een fantastische prestatie om met maar liefst 6 medailles terug naar huis te keren.

Op zaterdag stonden alle kata-wedstrijden op het programma, zowel individueel als in teamverband. Bij de categorie junioren dames, bruine gordels namen de Belgen het voortouw en namen hierbij zowel goud (Jolie Wille) als zilver (Ilana De Craene) mee naar huis. Ook bij de heren werden verschillende wedstrijden gewonnen, met Mathis Caruso die net voor de laatste 8 verloor en Maxime Galet die eindigde op de 7e plaats.

In de categorie junioren dames ploeg behaalden Jolie Wille, Ilana De Craene & Lies De Ridder de derde plaats in hun poule, net niet genoeg om de finale te bereiken. Een opmerkelijke prestatie voor deze pas samengestelde ploeg.

Op de tweede dag gingen we aan de slag met kumite (individueel & ploeg). De dames begonnen sterk, met Jolie die naar de finale stootte en zilver behaalde in de categorie junioren dames +60kg. In dezelfde poule verloor Lies De Ridder net de herkansing voor de derde plaats met een 5de plaats als gevolg. In de kumite ploeg kaapten onze dames op overtuigende wijze de derde plaats weg

De heren gingen op hetzelfde elan verder. Joshua Otu won met een paar ippon’s zijn poule op een overtuigende manier. Ook in de finale overtroef hij zijn tegenstanders, waardoor hij goud mee naar huis nam. Louis Dangremont etaleerde ook zijn vorm met enkele indrukwekkende ippons, hoewel hij jammer genoeg net voor de laatste 2 werd uitgesloten. Via de herkansing behaalde hij echter een welverdiende derde plaats.

Onze scheidsrechters deden internationale ervaring op en ontvingen complimenten van de organisatie.

Als conclusie kunnen we stellen dat de Heart Cup alle vlakken een succes was. Coach Kristof Vermeulen vatte het mooi samen: deze podia zijn het resultaat van veel & hard trainen, gesteund door een goede omkadering en een langetermijnvisie.

De resultaten:

  • 1ste plaats kata junioren dames - bruine gordels: Jolie Wille
  • 1ste plaats kumite senioren heren -70kg: Joshua Otu
  • 2de plaats kata junioren dames - bruine gordels: Ilana De Craene
  • 2de plaats kumite junioren dames +60kg: Jolie Wille
  • 3de plaats kumite senioren heren +75kg: Louis Dangremont
  • 3de plaats kumite ploeg junioren dames: Ilana De Craene, Lies De Ridder & Jolie Wille.
  • Halve finale senioren heren - zwarte gordels (7de plaats): Maxime Galet

Ook een extra vermelding voor onze dames kata ploeg (Lies De Ridder, Ilana De Craene & Jolie Wille) die net 3de werden in hun poule en daardoor nipt de finale misten.

De volledige delegatie:

  • Scheidsrechters: Maurizio Contipelli, Chloé Bosquillon & Thierry Everaert
  • Atleten: Buchinksiy Philippe, Caruso Mathis, Dangremont Louis, De Craine Ilana, De Ridder Lies, Galet Maxime, Otu Joshua & Wille Jolie.
  • Coach: Kristof Vermeulen