Op zaterdag 11 november ging de JKA German Open Cup door in Bottrop. Met een selectie van 7 atleten nam onze nationale selectie deel aan dit internationaal tornooi. Met een gouden medaille en de nodige extra ervaring keerden we terug huiswaarts.

De toon & de sfeer werd meteen gezet door bij de start van het tornooi te starten met kumite ploeg senioren heren. Onze senioren Quinten Meiresonne, Jonas De Mulder & Mohamed Sy haalden net geen kwalificatie voor de laatste 4. Aan de ploeggeest van het volledige team zal het alleszins niet gelegen hebben: het was een goede start met veel sfeer.

Het was de eerste internationale ervaring voor Ilana De Craene, Jonas De Mulder, Maxime De Bruycker & Jolie Wille. Ze wonnen allen verschillende ronden, wat de beleving compleet maakte. Jolie Wille schoot de hoofdvogel af en won goud in kumite individueel in haar categorie. Jolie nam ook deel aan kata ploeg met 2 andere Duitse dames en deze ploeg won ook met een eerste plaats als eindresultaat.

Zowel deze wedstrijd als de wedstrijd JKA England Open waar we onlangs aan deelnamen, zijn schitterende kansen om onze jonge ploeg de nodige ervaring te bieden met een visie op lange termijn. Op deze manier kunnen we verder bouwen aan onze nationale selectie maar zetten we ook JKA Belgium op de internationale kaart.

Alle resultaten op een rij:

• Jolie Wille: 1ste plaats kumite individueel dames 16/17j & eerste plaats kata ploeg
  • Maxime De Bruycker: 5de plaats kata en 5de plaats kumite individueel 16/17j
  • Mohammed Sy: 5de plaats kumite individueel senioren & laatste 8 kata individueel
  • Jonas De Mulder: 5de plaats kumite individueel senioren & laatste 8 kata individueel

Selectie: Jonas Demulder, Mohamed Sy, Quinten Meiresonne, Agalia Italia, Ilana Decraene, Maxime De Bruycker & Jolie Wille.

Coach: Arnaud Vicaire